PCB Screening

Alle ejendomme som er bygget i årstallet mellem 1950 og 1977 skal i følge loven ved renovering, ombygning eller nedrivning screenings for PCB.
Dansk Center For Miljø Screening udfører bygningsgennemgang, laver destruktive indgreb og udtager materialeprøver til analyse, udarbejder fotodokumenteret rapport, og kan varetage håndteringen af de farlige stoffer/materialer fra start til slut.

PCB står for Poly-Chlorede Biphenyler. Stoffet findes i 209 varianter og har været anvendt mange steder og i mange slags byggematerialer i perioden 1950-1977 og er blandt andet brugt i elektronik, fugemasser, lim, maling og til forsegling af termoruder.

PCB afdamper ved særligt meget ved “forstyrring” af stoffet, den forstyrrelse det blandt andet giver at nedrive sit hus.

Ved konstatering af PCB, følger en PCB sanering og til dette har vi samarbejde med flere af landets førende sanitører af miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

Hvis man bliver udsat for PCB dampe gennem længere tids påvirkning, selv ved lave koncentrationer, kan det forårsage sygdomme som hudkræft, galdevejskæft, modermærkekraft, samt hudsygdommen klorakne.