Køberrådgivning

Det skal du være opmærksom på, inden du køber bolig

Når du skal til at købe drømmeboligen, så spiller både tilstandsrapporten, el-eftersynet og energimærkningen en vigtig rolle. Det er ikke lovpligtigt at udarbejde en tilstandsrapport og få et el-eftersyn. Men hvis sælgeren af boligen gerne vil fraskrive sig sit 10-årige ansvar for fejl og skjulte mangler, så er disse rapporter nødvendige.

Men det er lovpligtigt, at der foreligger en gyldig energimærkning. Der er dog enkelte huse, såsom sommerhuse, der er undtaget reglerne, og de kan sagtens sælges/købes uden en gyldig energimærkning.

Men hvad med en miljørapport? Det er en rapport, mange kan glemme i farten. Men det kan være en rigtig god ide at kende til eventuelle miljø- og sundhedsskadelige stoffer i ejendommen inden køb af hus, hvis det skal rives ned, renoveres eller bygges om.

Dansk Center for Miljøscreening tilbyder køberrådgivning og hjælp til screening af ejendomme.

Få lavet et miljøtjek inden køb

Eftersom der i mange år ofte blev brugt miljø- og sundhedsskadelige stoffer som PCB, asbest, bly og andre tungmetaller i byggematerialer, er et stort antal bygninger behæftet med disse stoffer. Det er ikke godt for helbredet, og skal bygningen enten rives ned eller renoveres, uanset hvor stort et område det drejer sig om, så kræver loven, at du får foretaget en miljøscreening.

Det er dog ikke lovpligtigt at, der foreligger en miljørapport. Men ender du med at købe en bygning, der er hårdt ramt af en eller flere miljø- og sundhedsskadelige stoffer, så kan det koste dig dyrt at få dem fjernet fra ejendommen.

Derfor mener Dansk Center for Miljøscreening, at det vigtigt af få kortlagt om ejendommen har skadelige stoffer. Inden du handler.

Vi kan nemt lave et miljøtjek af ejendommen. Samtidig kan vi give en pris på en eventuel sanering. På den måde kender du hurtigt til de ekstraudgifter, der kan være ved køb af boligen.

Skriv til os
Ring til os