Blysanering

Ligesom både PCB og asbest, har bly i mange år hyppigt været brugt i byggematerialer i Danmark. Tungmetallet blev blandt andet brugt i maling, tagrender, inddækninger, termoruder og en lang række former for plastik.

Tungmetallet bly er ikke sundt for nogle, men alligevel blev det først forbudt at bruge blyholdige byggematerialer i 2007. Derfor tilbyder Dansk Center for Miljøscreening at hjælpe med miljøscreening for bly for derefter at sanere området eller bygningen for tungemetallet.

Skal du rive ned eller renovere? Så få os ud til en miljøscreening af din ejendom eller bygning. Det er nemlig et lovkrav, at du tjekker for miljø- og sundhedsskadelige stoffer i byggematerialerne, inden en nedrivning påbegyndes. Det er særligt PCB, man kigger efter, men bly bør heller ikke være i bygningen.

Kontakt os, hvis du har brug for blysanering.

Ring til os

 

Sådan foregår blysanering

Når vi har været ude ved dig og foretaget en screening af, hvor og hvor meget bly, der befinder sig i bygningen, så kan vi påbegynde saneringen.

Da bly er sundhedsskadeligt, så er det vigtigt, at arbejdet bliver udført på den rigtige og bedste måde. Dansk Center for Miljøscreening forsegler altid området og så er en støvsuger særligt beregnet til bly, et af vores vigtigste redskaber.

Vi overholder naturligvis alle krav, der er opstillet af Arbejdstilsynet i forbindelse med bly sanering.

Hvorfor er bly farligt for dig?

Bly er et gråligt tungmetal, der er blødt og nemt at bearbejde. Netop derfor er bly også ofte blevet brugt i forbindelse med byggeri.

Men det blev gjort helt forbudt i 2007, da stoffet har en lang række uønskede og negative egenskaber, når det kommer til dit helbred og miljøet. Vi kan risikere at få uoprettelige skader på nervesystemet, og børn kan risikere at få ødelagt deres indlæringsevne.

Optagelsen af bly i kroppen foregår hovedsageligt gennem mave-tarmkanalen og åndedrættet men kan også i mindre omfang optages gennem huden.

Da bly kan være så sundhedsskadeligt, er det vigtigt, at vi inden saneringen foretager en grundig kortlægning af, hvor der optræder bly i byggeriet inden arbejdet med nedrivning/renovering påbegyndes.

Download brochure

Vil du vide mere om, hvad bly er for et stof, eller er du interesseret i at vide mere om arbejdsmetoden, vi anvender ved sanering? Så download denne brochure om bly. Hvis du er mere interesseret i at læse mere om, hvordan Dansk Center for Miljøscreening kortlægger skadelige stoffer, så download denne brochure.

Download brochure om blysanering          Vi udfører blysanering for dig